Plasteret som kontrollerer deg

Nytt plaster måler hjerterytme, temperatur og blodsukker.

Plasteret overfører jevnlig data fra pasient til lege, og sikrer dermed en  bedre og tettere oppfølging.  Foto: colourbox.com
Plasteret overfører jevnlig data fra pasient til lege, og sikrer dermed en bedre og tettere oppfølging. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et nytt og såkalt "intelligent" plaster kan om få år være med på å bedre behandlingen hos hjertepasienter. Det melder dagensmedicin.dk

Plasteret, som blant annet kan transmittere elektrokardiogrammer, er allerede testet ut på pasienter med hjertesvikt ved Hospital Vendyssel i Fredrikshavn i Danmark. Og både leger og pasienter er svært tilfredse med resultatet, ifølge overlege Holger Marquard Sejersen.

Les også: Plaster gir smertefrie stikk

Gode resultater

- Pasientene har vist stor interesse for å delta i prøveprosjektet. De bar plasteret i en uke, og mange glemte helt at de hadde det på. Ekg-signalene ble helt smertefritt og greit overført fra pasientene, og til de elektroniske pasientjournalene, forteller han til nettstedet.

Han ser for seg at plasteret kan komme til nytte i mange sammenhenger.

- Jo flere sykdomsmarkører plasteret kan transmittere, desto bedre. Som lege får du et mer realistisk og oppdatert bilde av pasientens tilstand. I tillegg til å spare penger på ambulante kontroller, vil plasteret kunne virke forebyggende. Samtidig gir det jo pasienten en betydelig trygghet å vite at hans eller hennes helsetilstand stadig blir kontrollert, forklarer han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer