Play.com: Kundeopplysninger lekket

Den populære nettbutikken advarte i dag kundene sine.

Play.com: Kundeopplysninger lekket
Publisert
Sist oppdatert

Alle registrerte kunder hos Play.com fikk i dag en e-post fra selskapet, der det advares mot fremtidige phishingforsøk (se definisjon i faktaboks lenger ned).

En av Play.coms samarbeidspartnere når det gjelder markedsføring har nemlig hatt et sikkerhetsbrudd, og i den anledning frykter de at svindlere har klart å karre seg til navn, samt e-postlister fra kunderegisteret til Play.

Se opp for falske e-poster

Play.com presiserer derfor følgende:

  • Play.com vil aldri spørre deg om ditt passord, bank- eller kredittkortopplysninger. Hvis du derfor får en henvendelse om dette i en e-post som gir seg ut fra å være fra Play, så er det altså noen som prøver å lure deg.
  • Hvis du skulle få en slik henvendelse oppfordres du til å ikke svare på den, men i stedet videresende e-posten til privacy@play.com slik at de kan gå videre med saken.

Ingen kortopplysninger lekket

Ifølge The Guardian skal kredittkortopplysningene du har oppgitt til Play. com være trygge.

Nettbutikken får imidlertid kritikk for ikke å ha vært raskere ute med å advare kundene. Kildene til The Guardian påpeker blant annet at de første tilfellene av spam skjedde allerede på søndag, og at det også er umulig for kundene å slette kortopplysningene i nettbutikken. Til det siste skal Play.com ha svart at databasen med kortopplysningene ligger på en intern server som ikke er koblet til nettet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer