Play.com slår sammen ordrene dine

Netthandel-giganten slutter å sende filmer og spill hver for seg. 200-kronersgrensa kan slå inn før du vet ordet av det.

FLERE FILMER I ETT: Play.com kan nå bli mye dyrere hvis du bestiller flere filmer samtidig. Foto: Øivind Idsø
FLERE FILMER I ETT: Play.com kan nå bli mye dyrere hvis du bestiller flere filmer samtidig. Foto: Øivind Idsø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide.no viste nylig at prisforskjellene mellom de to britiske netthandelsgigantene Play.com og Amazon UK ikke lenger er betydelige, og at du ganske ofte ender opp med å få Blu-ray eller DVD-filmer rimeligere fra sistnevnte.

Nå viser det seg at Play.com har mistet enda en fordel for norske filmentusiaster.

Les også: Se opp for falske nettbutikker

Samler filmene

Tidligere har det vært slik at du kunne bestille så mange filmer (og spill) du ville samtidig, for du kunne uansett være sikker på at Play stykket opp ordren din automatisk. De (for eksempel) ti filmene du bestilte ble sendt i ti adskilte pakker, dermed unngikk du elegant at 200-kronersgrensa til tollvesenet ble brutt - i det minste så lenge hver film kostet mindre enn 200 kroner.

DinSide.no har derimot fått flere tips denne uka fra lesere som har opplevd å få samlet sammen filmer i én større pakke, slik at den totale summen plutselig overstiger den magiske grensa på 200 kroner.

Dermed må en både betale moms og, ikke minst, ekspedisjonsgebyr for å få utlevert pakken, noe som fordyrer forsendelsen vesentlig.

Bestille én og én

Play.coms kundeservice skriver i en mail til en av våre lesere følgende:

"We are currently aiming to become more environmentally friendly, by packaging items together, if you wish to avoid this please order items, separately and await each item to be dispatched before you order your next item."

Selskapet sier altså at de nå ønsker å sende pakkene på en mer miljøvennlig måte, og at den eneste måten du kan unngå at de samler sammen filmene er å først bestille én film, vente til du får beskjed om at den er sendt, og deretter bestille enda en film - og så videre.

Det kan gjøre bestillingsprosessen langt mer tungvint, ihvertfall når du bestiller flere filmer samtidig.

Like irriterende er det kanskje at endel av Play.coms spesialtilbud, som for eksempel "kjøp to spill for 20 pund", nå ikke kan benyttes av norske kunder uten at pakken(e) stoppes ved ankomst til Norge. Omregnet til Play.coms euro-kurser vil et slikt tilbud passere 200 kroner, og ettersom spillene nå slås sammen til én sending, vil sendingen bli momspliktig.

Les også: Dette må du vite om netthandel

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer