Play.com stopper salget

Allerede i mars stopper salget i det som har vært svært mange nordmenns utenlandske favorittnettbutikk.

Takk for alt Play.com. Det var moro så lenge det varte. Foto: Øivind Idsø
Takk for alt Play.com. Det var moro så lenge det varte. Foto: Øivind Idsø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er BBC som onsdag bringer nyheten om at Play.com stopper direktesalget til privatkunder, og dette skal altså skje allerede fra mars måned.

Planen til selskapet er å drive videre som en slags markedsplass, men Play.com vil altså ikke lenger stå ansvarlig for direktesalg til nettkunder fra Norge. I prosessen vil også 147 ansatte på øya Jersey og 67 ansatte i England miste jobben.

Nøyaktig hva Play.com mener med sin overgang til en ren "marketplace", har de ikke vært tydelige på. Men vi antar det betyr at de i stedet for å selge en film til deg, kun vil fremstå som et mellomledd mellom andre selgere og sluttkunden.

I praksis betyr det at Play.com i stedet blir en slags formidlingssentral, noe ala finn.no, ebay eller amazon med andre ord.

Dette har de forøvrig startet med allerede: Bestiller du en film fra Play.com idag, kan du nemlig velge å kjøpe den som ny vare fra dem, eller som brukt eller ny fra en annen kilde. Dermed slipper altså Play.com selv å stå ansvarlig for den kostbare lagerbeholdningen, men ulempen er at du som kunde må forholde deg til en ny aktørs pris og leveringsbetingelser. Og da er det i hvert fall en ting du bør være klar over: Hvorvidt de er like sikre som vilkårene Play har operert med, er uvisst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer