Plei føttene

Ofte tenker vi ikke på føttene før det oppstår problemer. Med litt mer omtanke kan vi både forebygge og redusere fotplager.

Publisert
Sist oppdatert

Vi kan bruke sko som ikke klemmer føttene på en unaturlig måte. Det kan være lurt å ha et par gode innesko på jobben, slik at du skifter sko i hvert fall en gang om dagen. Gå ellers barbent så ofte du kan, både inne og ute.

- Hvor ofte bør man selv stelle føttene sine?- De som har atopiske føtter eller vinterføtter som det også kalles, bør smøre inn bena sine hver dag. Gjerne morgen og kveld. Dersom du har mye hard hud, er det fint om du filer litt hver dag selv både før og etter et fotbad. Dersom du ikke har noen spesielle plager, holder det med å ta et fotbad en gang i uka, file litt hard hud, og smøre inn bena med en god fotkrem etterpå, sier hudterapeut Elsebeth Engzelius.

- Hvem bør gå til en fotpleier?- De som har plager som atopiske, veldig tørre føtter, liktorner, fotsopp, fotsvette, hard hud, hudsprekker og liknende trenger hjelp til å pleie føttene. Slike plager er vanskelig å behandle selv, og kan også være både vondt og plagsomt å gå med, sier Elsebeth og legger til at også de som ikke har plager kan ha nytte av en fotpleietime. Da kan man få veiledning om hvordan man kan pleie føttene for å forebygge problemer, sier Engzelius.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer