Skann og betal regningen i Vipps

Plutselig ble det gøy å betale regninger

Glem tasting av lange KID-numre.

UNNGÅ TALL-STYR: Bruk Vipps til å skanne regningen din, så slipper du å taste inn lange konto- og KID-nummere. Foto: Kirsti Østvang
UNNGÅ TALL-STYR: Bruk Vipps til å skanne regningen din, så slipper du å taste inn lange konto- og KID-nummere. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Vipps har tatt Norge med storm, men tjenesten er mye mer enn bare vennebetaling.

I tillegg til nettbetaling, finnes det en funksjon som gjør det enkelt å spleise på regningen, og så kan du for eksempel sjekke saldoen i nettbanken.

Farvel lange KID-numre

Vipps kan også brukes til å betale regninger.

Du kan få og betale de elektroniske fakturaene dine rett i Vipps, men det nyeste er at du kan skanne papirregninger. Denne siste funksjonen ble lansert tidligere i år.

– De aller færreste foretrekker å motta regninger på papir. Enda verre blir det når du skal betale denne og du må dobbelt- og trippeltsjekke konto- og KID-nummer for å forsikre deg om at du har skrevet riktig. Den nye løsningen i Vipps lar deg skanne og betale regningen rett i appen, enkelt og greit. Verre er det ikke, sa kommunikasjonssjef i Vipps, Hanne Kjærnes, i en pressemelding i april.

Samtidig rullet Vipps ut muligheten for å skanne QR-koder for betaling.

- Allerede nå har brukerne fått en egen QR-kode som skannes, slik at penger kan vippses uten å måtte legge inn et telefonnummer, skrev de i pressemeldingen.

Slik går du frem

Å skanne en regning i Vipps er usedvanlig enkelt:

  • Åpne Vipps og gå inn på fanen «Hjem»
  • Trykk på knappen «Skann» til høyre for «Send Penger», «Be om penger» og «Kjøp og betal»
  • Gi Vipps tilgang til kameraet
  • Velg mellom å skanne «QR-kode» eller «Regning»
  • Ta bilde innenfor den angitte rammen
  • Vipps skanner så regningen og lar deg betale direkte fra appen
FINNER TALLENE FOR DEG: Når du har tatt bilde av regningen, klarer skanne-funksjonen å finne de riktige tallene for deg - men du må godkjenne at de faktisk stemmer. Foto: Kirsti Østvang
FINNER TALLENE FOR DEG: Når du har tatt bilde av regningen, klarer skanne-funksjonen å finne de riktige tallene for deg - men du må godkjenne at de faktisk stemmer. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Når Vipps har skannet regningen, må du gå gjennom et par valg før den er betalt. Først må du godkjenne at kontonummeret stemmer, deretter KID-nummeret. Så må du taste inn summen som skal betales-.

Før du trykker på «Betal», kan du også endre hvilken konto du vil bruke eller dato for betaling. Merk at du bare kan betale regning med bankkontoen din - du kan ikke bruke betalingskort.

Når betalingen er lagt inn, finner du den under fanen «Betalinger».

Dnb har fakturaskanner

Er du Dnb-kunde, finner du en lignende funksjon i Dnb-appen.

Du går bare til fanen «Betalinger», velger Betal og trykker på kameraknappen over talltastaturet som spretter opp på skjermen. Du kan enten velge å ta bilde med kameraet, hente et bilde fra biblioteket eller importere fra e-post.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer