Politiet advarer: - De er frekke

Øst politidistrikt advarer mot svindelmetoden.

PASS PÅ: Foto: Med svindelmetoden spoofing har det sett ut som svindlerne har ringt fra politiets sentralbord. Trond Reidar Teigen / NTB
PASS PÅ: Foto: Med svindelmetoden spoofing har det sett ut som svindlerne har ringt fra politiets sentralbord. Trond Reidar Teigen / NTB Vis mer
Publisert

- Vi får jevnlig slike saker, men akkurat nå har det vært en liten topp igjen. Det går utover tilliten til politiet. Det er veldig leit. De er frekke, men det er jo slike svindlere, forteller fagleder for politiets nettpatrulje i Øst politidistrikt, Jostein Dammyr, til Romerikes Blad.

Avisa har vært i kontakt med en romeriking, som ble utsatt for et svindelforsøk fra et nummer som tilhører sentralbordet til politiet.

Oppringeren hevdet at noen hadde tatt opp et lån på 250 000 kroner i romerikingens navn og rådet personen om å ikke snakke med noen om det angivelige ID-tyveriet, siden saken var taushetsbelagt.

Ber aldri om BankID

Med svindelmetoden spoofing kan svindlerne utgi seg for å kontakte deg fra et norsk nummer eller en trygg IP-adresse.

Det er langt fra første gang politiet hører om svindelmetoden.

- Vi har fått noen henvendelser fra folk som har blitt oppringt på dette nummeret. De utgir seg for å være fra politiet og spoofer nummeret vårt og prøver å bygge tillit. De sier at du er i ferd med å bli utsatt for ID-tyveri, banksvindel eller at noe er galt med nettbanken din, og at politiet er der for å hjelpe dem. Da får folk kanskje litt panikk og tenker at de vil ha hjelp, sier Dammyr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.