Politiet advarer: - Falske

- Vi har grunn til å tro at flere kan være i sirkulasjon.

PASS PÅ: Politiet opplyser om at det er falske sedler i omløp. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Gorm Kallestad / NTB
PASS PÅ: Politiet opplyser om at det er falske sedler i omløp. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Møre og Romsdal politidistrikt informerer om at det er falske sedler i omløp. Forrige uke gjorde nemlig politiet et beslag i Ålesund.

- Onsdag forrige uke gjorde politiet et beslag av ni 200-lapper og to 500-lapper som var falske. Vi har grunn til å tro at flere kan være i sirkulasjon, skriver Møre og Romsdal politidistrikt i en pressemelding.

Politiadvokat Hanne Egeness som er påtaleansvarlig i saken, forklarer at de falske kontantene ble oppfattet som ekte ved første øyekast.

- De har vannmerke, ulikt serienummer og ser nokså profesjonelt laget ut, sier hun.

Nå oppfordrer politiet alle bedrifter som mottar kontant betaling om å være oppmerksomme. Videre ber politiet butikker som ikke har matingssystem for kontanter om å være spesielt oppmerksomme.

- Det merkbare tegnet på de falske sedlene er gjennomslaget. Det er for eksempel mulig å se element fra andre siden av seddelen enklere enn med ekte sedler. Teksturen på sedlene er også noe ulik normale sedler. Vi ber derfor alle om å inspisere sedler før man tar dem imot, sier Egeness.

DinSide har tidligere skrevet om hvordan man kan kjenne igjen ekte sedler, og hva man skal gjøre dersom man mistenker at man har fått en falsk seddel i lommeboka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.