Svindelforsøk på Vestlandet:

Politiet advarer: - Legg på!

Tre kvinner ved navn Halldis ble søndag forsøkt svindlet av en person som hevdet å ringe fra Økokrim. Vest politidistrikt advarer.

ADVARER: Vest politidistrikt går ut og advarer befolkningen mot svindelforsøk søndag kveld. Tre kvinner ved navn Halldis skal ha blitt forsøkt svindlet av noen som hevder å være fra Økokrim. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB
ADVARER: Vest politidistrikt går ut og advarer befolkningen mot svindelforsøk søndag kveld. Tre kvinner ved navn Halldis skal ha blitt forsøkt svindlet av noen som hevder å være fra Økokrim. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vest politidistrikt har i løpet av søndagen mottatt tre likelydende meldinger om svindelforsøk, og har i den forbindelse gått ut med en advarsel.

- Det er ikke ofte at politiet oppfordrer publikum til å være uhøflige, men i dette tilfellet er det greit å bare legge på røret, sier operasjonsleder Eivind Hellesund i Vest politidistrikt til Dagbladet.

Politiet forteller at ingen av de tre melderne har latt seg lure, men kan ikke utelukke at det er mørketall. Svindelforsøkene politiet advarer mot, har forløpt seg på samme måte.

Dette har skjedd

Minst tre kvinner ved navn Halldis har søndag blitt oppringt av noen som hevder å være fra Økokrim.

- Nummeret som kommer opp, er Økokrims nummer, men dette er selvfølgelig manipulert, sier operasjonsleder Hellesund.

Videre har en mann, som i de tre tilfellene Vest politidistrikt kjenner til, presentert seg selv som «Martin».

- «Martin» skal så ha fortalt kvinnene at noen har opprettet en konto i deres navn, og har så bedt om å få ut personnummer og koder til bank-ID og liknende, sier operasjonslederen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer