Politiet advarer mot svindelforsøk

Utgir seg for å være fra politiet og forsøker å lure til seg sensitive opplysninger.

SVINDELFORSØK: Politiet advarer mot oppringninger fra en mann som utgir seg for å være fra politiet og forsøker å lure til seg sensitive opplysninger. Illustrasjonsfoto: Annika Byrde / NTB
SVINDELFORSØK: Politiet advarer mot oppringninger fra en mann som utgir seg for å være fra politiet og forsøker å lure til seg sensitive opplysninger. Illustrasjonsfoto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld gikk Sør-Øst politidistrikt ut med en advarsel mot telefonoppringninger som tilsynelatende ser ut til å være fra politiet, men som faktisk er svindel.

Oppdatert 12. januar: Politiet har nok en gang postet på Twitter for å advare folk mot denne svindelformen:

Politiet har mottatt flere henvendelser fra publikum som forteller at de har mottatt slike oppringninger, der personen utgir seg for å være fra politiet og forsøker å hente ut sensitiv info, skriver de på Twitter.

– Hovedbudskapet er å ikke utgi personlig informasjon på telefon. Ingen offentlige etater, banker og forsikringsselskaper ber om det blir oppgitt, sier Terje Stubb-Olsen, politioverbetjent i Sør-Øst politidistrikt, til DinSide.

På spørsmål om hvordan svindlerne kan ringe fra det som ser ut som et av politiets telefonnumre, forteller Stubb-Olsen at mange bruker en internettjeneste som fordekker nummeret og får det til å fremstå som noe annet enn det det er. Såkalt spoofing.

Faktisk har en rekke telefonnummer fra politiet blitt brukt i svindelforsøk den siste tida.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.