Politiet advarer mot svindelforsøk

Utgir seg for å være fra politiet og forsøker å lure til seg sensitive opplysninger.

SVINDELFORSØK: Politiet advarer mot oppringninger fra en mann som utgir seg for å være fra politiet og forsøker å lure til seg sensitive opplysninger. Illustrasjonsfoto: Annika Byrde / NTB
SVINDELFORSØK: Politiet advarer mot oppringninger fra en mann som utgir seg for å være fra politiet og forsøker å lure til seg sensitive opplysninger. Illustrasjonsfoto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld gikk Sør-Øst politidistrikt ut med en advarsel mot telefonoppringninger som tilsynelatende ser ut til å være fra politiet, men som faktisk er svindel.

Oppdatert 12. januar: Politiet har nok en gang postet på Twitter for å advare folk mot denne svindelformen:

Politiet har mottatt flere henvendelser fra publikum som forteller at de har mottatt slike oppringninger, der personen utgir seg for å være fra politiet og forsøker å hente ut sensitiv info, skriver de på Twitter.

– Hovedbudskapet er å ikke utgi personlig informasjon på telefon. Ingen offentlige etater, banker og forsikringsselskaper ber om det blir oppgitt, sier Terje Stubb-Olsen, politioverbetjent i Sør-Øst politidistrikt, til DinSide.

På spørsmål om hvordan svindlerne kan ringe fra det som ser ut som et av politiets telefonnumre, forteller Stubb-Olsen at mange bruker en internettjeneste som fordekker nummeret og får det til å fremstå som noe annet enn det det er. Såkalt spoofing.

Faktisk har en rekke telefonnummer fra politiet blitt brukt i svindelforsøk den siste tida.

SVINDEL: Det florerer av svindelforsøk om dagen. Vi gir deg oversikt over de mest vanlige. Foto: Shutterstock/NTB: Klipp: Tobias Fjeldvang. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Foto: NTB Vis mer

Senest i desember advarte politiet mot svindelforsøk der svindlerne tilsynelatende ringte fra et telefonnummer tilhørende Bergen Sør politistasjon.

– Politiet vil aldri ringe privatpersoner og be om personopplysninger på den måten, uttalte politiet den gang og kom med oppfordringen:

– Ikke oppgi personlig informasjon per telefon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer