Politiet advarer mot svindelforsøk

Utgir seg for å være fra politiet og forsøker å lure til seg sensitive opplysninger.

SVINDELFORSØK: Politiet advarer mot oppringninger fra en mann som utgir seg for å være fra politiet og forsøker å lure til seg sensitive opplysninger. Illustrasjonsfoto: Annika Byrde / NTB
SVINDELFORSØK: Politiet advarer mot oppringninger fra en mann som utgir seg for å være fra politiet og forsøker å lure til seg sensitive opplysninger. Illustrasjonsfoto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld gikk Sør-Øst politidistrikt ut med en advarsel mot telefonoppringninger som tilsynelatende ser ut til å være fra politiet, men som faktisk er svindel.

Oppdatert 12. januar: Politiet har nok en gang postet på Twitter for å advare folk mot denne svindelformen:

Politiet har mottatt flere henvendelser fra publikum som forteller at de har mottatt slike oppringninger, der personen utgir seg for å være fra politiet og forsøker å hente ut sensitiv info, skriver de på Twitter.

– Hovedbudskapet er å ikke utgi personlig informasjon på telefon. Ingen offentlige etater, banker og forsikringsselskaper ber om det blir oppgitt, sier Terje Stubb-Olsen, politioverbetjent i Sør-Øst politidistrikt, til DinSide.

På spørsmål om hvordan svindlerne kan ringe fra det som ser ut som et av politiets telefonnumre, forteller Stubb-Olsen at mange bruker en internettjeneste som fordekker nummeret og får det til å fremstå som noe annet enn det det er. Såkalt spoofing.

Faktisk har en rekke telefonnummer fra politiet blitt brukt i svindelforsøk den siste tida.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer