Skimming

Politiet advarer: - Vær obs

Politiet med klar advarsel.

LURES: Svindelmetoden er gammel, men utstyret blir vanskeligere å oppdage. Foto: Politiets Nettpatrulje - Øst politidistrikt
LURES: Svindelmetoden er gammel, men utstyret blir vanskeligere å oppdage. Foto: Politiets Nettpatrulje - Øst politidistrikt Vis mer
Publisert

Mandag ettermiddag advarte Politiets Nettpatrulje - Øst politidistrikt om å være obs når du fyller drivstoff i et innlegg på Facebook.

- Forrige uke ble det oppdaget skimming-utstyr på en bensinstasjon i distriktet. Utstyret var påmontert en TruckDiesel-stasjon, skriver politiet.

Ifølge politiet er skimming en metode for å kopiere kortet ditt, og bruker blant annet kamera for å lese av pinkoden.

- Svindelmetoden er gammel, men utstyret de bruker blir vanskeligere å oppdage, skriver de videre.

Etterforskes

Til Romerikes Blad sier politiet at det stadig dukker opp skimming-tilfeller. Pumper tilknyttet yrkesdiesel ser ut til å være rammet, forklarer politiet videre.

Ifølge avisa er svindelforsøket under etterforskning.

Slett meldingen

Skimming er ikke den eneste svindelmetoden som blir brukt om dagen. Forrige uke meldte DinSide om Vipps som advarte om at antall svindelforsøk har økt kraftig den siste tida.

- De som utgir seg for å være Vipps via SMS eller e-post og ber deg om å åpne lenker eller dele sensitiv informasjon er svindlere. Bare slett meldingen så er du trygg, skrev de i appen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer