Politiet patruljerte på Facebook – fem bøtelagt

Fem personer er gitt bøter på mellom 3.000 og 5.000 kroner etter at to politibetjenter på Trondheim «patruljerte» litt på Facebook i ledige stunder.

POLITIET PÅ FACEBOOK: Trøndelag politidistrikt har bøtelagt fem personer etter å ha fulgt med på Facebook. Foto: NTB Scanpix
POLITIET PÅ FACEBOOK: Trøndelag politidistrikt har bøtelagt fem personer etter å ha fulgt med på Facebook. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De to betjentene Lena og Kristine i Trøndelag politidistrikt så med egne øyne at det foregikk ulovligheter på Facebook og startet et prosjekt for å forsøke å bekjempe dette, skriver Adresseavisen. I flere grupper ble det solgt både alkohol og tobakk, og politiet satte seg et mål om at gruppene skulle opphøre.

– Vi er selv på Facebook både privat og på jobb, og vi ser at det helt åpenbart er mye kriminalitet på sosiale medier, sier de to til avisen.

I løpet av to måneder med «patruljering» i ledige stunder ble 16 personer anmeldt for ulovlig salg av tobakk og alkohol i gruppen «The Pentahouse». På det meste hadde gruppen over 6.000 medlemmer, flere av dem var under 18 år. Nå er gruppen borte.

Av sakene som betjentene tok tak i, fikk fem bøter på mellom 3.000 og 5.000 kroner, sju fikk påtaleunnlatelse mens én sak fremdeles er under etterforskning.

– De fleste er klar over at det er ulovlig å selge slike varer på sosiale medier, men ble overrasket over at de ble anmeldt. Mange tror at politiet ikke ser dem når de er på sosiale medier, men de skal vite at vi følger med også, sier Kristine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer