Politiet tok feil: Beklager

Politiet snur om falske sedler i Møre og Romsdal.

SNUR: Politiet advarte i november om falske sedler i omløp. Nå viser det seg at de er ekte. Foto: Møre og Romsdal politidistrikt
SNUR: Politiet advarte i november om falske sedler i omløp. Nå viser det seg at de er ekte. Foto: Møre og Romsdal politidistrikt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

23. november sendte Møre og Romsdal politidistrikt ut en pressemelding om at det var beslaglagt falske pengesedler og at disse kunne være i omløp.

Nå viser politiets videre etterforskning at sedlene var ekte.

- På bakgrunn av dette er straffesaken mot kvinnen som prøvde å benytte sedlene henlagt. Møre og Romsdal politidistrikt vil hjelpe kvinnen med å erstatte verdien da sedlene er vurdert som ødelagte i samsvar med Norges Bank sitt regelverk, skriver politiet i en pressemelding torsdag ettermiddag.

- I dette tilfellet mente vi at det var viktig å få ut informasjon raskt for å forebygge spredning av det som kunne være falske kontanter i en høysesong for handel. Denne informasjonen viste seg å være feil, det beklager vi, skriver politiet videre.

Politiadvokat Hanne Egeness som er påtaleansvarlig i saken, sa i slutten av november at de falske kontantene ble oppfattet som ekte ved første øyekast.

- De har vannmerke, ulikt serienummer og ser nokså profesjonelt laget ut, sa hun.

Politiet oppfordret alle bedrifter som mottar kontant betaling om å være oppmerksomme, og ba butikker som ikke har matingssystem for kontanter om å være spesielt oppmerksomme.

Nå viser det seg imidlertid at politiet tok feil.

Mer om