Bestille pass 2021

Politiet venter stor pågang på passkontor

Det ventes stor pågang på passkontor når folk etter hvert skal reise utenlands igjen. Politiet oppfordrer til å sjekke utløpsdato og bestille time allerede nå.

ID-KORT: Med et nytt, nasjonalt ID-kort kommer det også mange nye sikkerhetselementer. Disse skal blant annet gjøre forfalskning vanskelig. Foto: Politiet. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Ingen vet når samfunnet er tilbake til normal situasjon, men det som er sikkert er at det ikke er kapasitet til å møte passbehovet dersom mange venter med å bestille pass, sier Leif Ole Topnes i Sørvest politidistrikt, som kommer med en klar oppfordring.

- Bestill pass nå.

Han frykter at mange vil oppleve at de får reisen sin kansellert fordi de ikke har benyttet muligheten til å bestille nytt pass i god nok tid.

Forventer etterslep

Politidistriktet utsteder rundt 75.000 pass i et normalår. I fjor var tallet snaut 30.000, og det forventes derfor et stort etterslep.

Ønsker du å bestille det nye, nasjonale ID-kortet, har politiet tidligere anbefalt å gjøre dette samtidig som du bestiller pass.

-Det er stort trykk på å få time til pass i distriktet. Vi har stor oppmerksomhet på situasjonen, og har lagt planer for å håndtere økt pågang. Dette innebærer blant annet økt bemanning og utvidede åpningstider. Samtidig med dette må vi følge gjeldende regler og ivareta godt smittevern både for publikum og ansatte, skriver Lars Borge Blomquist, avsnittsleder pass og ID i Oslo politidistrikt til Dinside i en epost.

Legger ut nye timer

Dersom du skal ha nytt pass, følg med på politiets nettsider. Da kan du være heldig å finne avbestilte timer.

- For publikum som trenger pass ber vi om at de sjekker politiet.no, hvor vi jevnlig legge ut nye timer. Det vil også være mulig å booke hvis andre avbestiller sin time. Vi får jevnlig forespørsler fra publikum om time til pass. Mange sier de ikke har planer om å reise, men ønsker å være forberedt. Vi ønsker å hjelpe alle så godt som mulig, og oppfordrer de som ikke har planer om å reise denne sommeren eller høsten om å vente med å bestille time, sier Blomquist.

Annonsørinnhold: Beste kredittkort til ferie

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer