Bestille pass 2021

Politiet venter stor pågang på passkontor

Det ventes stor pågang på passkontor når folk etter hvert skal reise utenlands igjen. Politiet oppfordrer til å sjekke utløpsdato og bestille time allerede nå.

ID-KORT: Med et nytt, nasjonalt ID-kort kommer det også mange nye sikkerhetselementer. Disse skal blant annet gjøre forfalskning vanskelig. Foto: Politiet. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Ingen vet når samfunnet er tilbake til normal situasjon, men det som er sikkert er at det ikke er kapasitet til å møte passbehovet dersom mange venter med å bestille pass, sier Leif Ole Topnes i Sørvest politidistrikt, som kommer med en klar oppfordring.

- Bestill pass nå.

Han frykter at mange vil oppleve at de får reisen sin kansellert fordi de ikke har benyttet muligheten til å bestille nytt pass i god nok tid.

Forventer etterslep

Politidistriktet utsteder rundt 75.000 pass i et normalår. I fjor var tallet snaut 30.000, og det forventes derfor et stort etterslep.

Ønsker du å bestille det nye, nasjonale ID-kortet, har politiet tidligere anbefalt å gjøre dette samtidig som du bestiller pass.

-Det er stort trykk på å få time til pass i distriktet. Vi har stor oppmerksomhet på situasjonen, og har lagt planer for å håndtere økt pågang. Dette innebærer blant annet økt bemanning og utvidede åpningstider. Samtidig med dette må vi følge gjeldende regler og ivareta godt smittevern både for publikum og ansatte, skriver Lars Borge Blomquist, avsnittsleder pass og ID i Oslo politidistrikt til Dinside i en epost.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer