Pollen mot PMS

Et preparat av pollen kan forvandle sure jenter til søte engler, i følge en norsk undersøkelse.

Publisert
Sist oppdatert

Premenstruelle spenninger, eller PMS er ingen spøk. Verken for den det gjelder, eller for uheldige familiemedlemmer som er på feil sted til feil tid.

For noen kan problemer som irritasjon, hodepine og kort lunte bli et så stort problem at det går ut over både jobb og ekteskap.

- PMS har enorme økonomiske og sosiale kostnader om du regner med tapt arbeidstid og oppløste ekteskap. Og det er kanskje slike argumenter vi trenger for at leger og politikere skal forstå at dette er et alvorlig samfunnsproblem, forteller den danske forskeren Kaj Winther til Mozon.

Forsker på pollenSammen med den norske legen Gerhard M. Gerhardsen har han undersøkt effekten av et nytt pollen-produkt som skal hjelpe mot typiske PMS-plager. Og forskerne er overbevist om at dette naturmiddelet kan hjelpe mange kvinner.

- Vår undersøkelse av 120 kvinner viser at pollenproduktet Femal hadde betydelig påvirkning på mange av symptomene på PMS. Særlig problemer som irritasjon, oppfarenhet og sinne ble betraktelig redusert i løpet av de fire månedene undersøkelsen varte, forteller Gerhardsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer