Pølsetest: Fett er best

To klare vinnere og en taper i DinSides store pølsetest.

DinSide testet ti pølsesorter, alt fra vanlige wienerpølser til kalkun-, kylling- og laksepølser.
DinSide testet ti pølsesorter, alt fra vanlige wienerpølser til kalkun-, kylling- og laksepølser. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

17. mai er den store pølsedagen, men hvilken type bør vi velge? DinSide har sett på næringsinnholdet og testet smaken på alt fra vanlige wienerpølser til kalkun-, kylling- og laksepølser.

Vi plukket ut ti forskjellige pølsesorter som finnes i de fleste kjøledisker på butikken, og lot ernæringsfysiolog Hanna Hånes se nærmere på innholdet i de forskjellige pølsesortene mens vi tok smakstesten.

Spis pølse med gunstig fettypeSpiser du pølse ofte, er det lurt å finne pølser som har moderat saltinnhold og gunstig fettype. Da bør du lese innholdsfortegnelsen, anbefaler Hånes:

- Velg pølser basert på kylling eller en av de nye fiskepølsene. Kyllingfett og fiskefett er gunstigere for helsa enn fett fra okse, kalkun og ku, sier hun.

Se resultatene av smakstesten nedenfor.

Hånes sier at selv barn og unge i vekst, og personer med høy, daglig fysisk aktivitet som trenger mye energi, av helsemessige årsaker bør velge en gunstig fettype med lite såkalt mettet fett. De gunstigste typene er for eksempel pølser med fett fra kylling eller laks og ørret.

Les også: Her er grillmaten billigst

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer