Populær nettauksjon kan bli stoppet

Nettauksjonen Mr123.com frister med ekstremt lave priser. Men nå kan selskapet bli stoppet.

Ekstremt lave priser: Mr123.com er en av nettauksjonene som frister med elleville priser på dyre produkter. Her ser du eksempler fra den norske og svenske versjonen av den populære nettauksjonen. Foto: Montasje fra Mr123.com
Ekstremt lave priser: Mr123.com er en av nettauksjonene som frister med elleville priser på dyre produkter. Her ser du eksempler fra den norske og svenske versjonen av den populære nettauksjonen. Foto: Montasje fra Mr123.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uken skrev DinSide om et nytt nettauksjonfenomen som har begynt å slå rot i Norge, som for eksempel gjennom nettstedet Mr123.com.

Det som skiller denne auksjonsmodellen fra andre, er at du bare kan øke budet med et visst antall øre av gangen. En budrunde er som regel bare avgrenset til ett eller to minutter, men hver gang det legges inn et nytt bud, trekkes tidtelleren tilbake til start, og nye minutter legges til. På den måten kan man aldri vite når en budrunde er ferdig.

Les hele saken:

Hvordan er det mulig?

Auksjon eller lotteri?

Flere lesere har reagert på at denne forretningsideen minner mer om et lotteri enn en auksjon. Og forskjellen er vesentlig, for dersom dette kan karakteriseres som et lotteri, går det under helt andre bestemmelser og mye strengere regler enn en auksjon.

Lotteri- og stiftelsestilsynet mener spillet ligger i grenseland, og har bedt Kulturdepartementet om en avklaring om hvorvidt modellen kan karakteriseres som lotteri eller auksjon.

- Vi har bedt Kulturdepartementet om en avklaring på en del slike konsepter som ligger i grenseland. For det er departementet som skal godkjenne nye spilekonsepter, sier kommunikasjonssjef Rune Timberlid i Lotteritilsynet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer