Poseavgiften utsettes

Poseavgiften vil likevel ikke innføres 15. mars.

POSEAVGIFTEN UTSETTES: På grunn av massiv kritikk mot forslaget til poseavgift, utsettes innføringen som var ment å tre i kraft 15. mars. Departementet sier de vil komme tilbake til saken med Revidert nasjonalbudsjett, som er 12. mai. Foto: KRISTIN SØRDAL
POSEAVGIFTEN UTSETTES: På grunn av massiv kritikk mot forslaget til poseavgift, utsettes innføringen som var ment å tre i kraft 15. mars. Departementet sier de vil komme tilbake til saken med Revidert nasjonalbudsjett, som er 12. mai. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stortinget hadde bestemt at det fra 15. mars skulle innføres en poseavgift på bæreposer av plast og papir. På bakgrunn av innspillene som har kommet i høringsrunden har departementet imidlertid besluttet at avgiften på bæreposer likevel ikke skal iverksettes fra den datoen.

Finansdepartementet uttalte til Dinside for et par uker siden at de stod fast på intensjonen om å innføre avgiften fra 15. mars. Nå har de imidlertid snudd.

LES OGSÅ: Mange er kritiske til poseavgiften

Utsetter til 12. mai

Regjeringen uttaler følgende i en pressemelding:

«Intensjonen var at avgiften skulle innføres fra 15. mars 2015. I avgiftsvedtaket fra Stortinget ble det bestemt at avgiften skulle tre i kraft fra det tidspunktet departementet bestemte. Bakgrunnen for dette var at den nye avgiften kunne reise avgiftstekniske utfordringer.

Departementet har på bakgrunn av innspillene som har kommet i høringsrunden besluttet at avgiften på bæreposer ikke skal iverksettes fra 15. mars 2015.

Regjeringen vil komme tilbake til saken i forbindelse med Revidert nasjonalbudsjett 2015.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer