Positiv russefeiring

Nå er sesongen slutt for bråkete busser og feirende ungdom i rødt eller blått. Forbundet Mot Rusgift er fornøyde med avgangselevene.

Publisert
Sist oppdatert

Foto: Russen.no

Forbundet Mot Rusgift (FMR) skriver i en pressemelding at de synes russen har oppført seg godt i år. Det har vært langt færre anmeldelser i forbindelse med russ enn tidligere.

Ikke verreFMR har hatt kontakt med 26 politidistrikt etter russetiden. Ingen av disse sier at russen har oppført seg verre enn før.

- Under en russepresidentsamling med 125 representanter fra hele landet, var det helt tydelig at russen også ville noe annet enn fyll og fest, sier FMR-leder Knut Reinås i en pressemelding.

Han sier videre at alle ønsket en sikker og forsvarlig russefeiring.

Langt igjenPolitiet har hatt god kommunikasjon med russen. Det har medført forståelse for at russetiden ikke er en unntakstilstand. Det er likevel langt igjen til FMRs drømmefeiring for russen.

- Vi håper at det blir slutt på både terrordagene og det sterke sexpresset som russen er utsatt for i dag, sier Reinås.

I en undersøkelse fra 2002 kom det frem at 70 prosent av russen mente feiringen kun skulle bestå av fyll og fest hele døgnet. Nå har russen et godt samarbeid med politiet og viser at de respekterer lover og regler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer