Post i butikk - en gave fra gudene

Det er en stund siden nå, men vi husker fortsatt fortvilelsen når melding om pakkepost lå i postkassen. Men det var før postkontoret vårt ble nedlagt.

Publisert
Sist oppdatert

I mange år var det en forbannelse å få pakkepost sendt hjem. Det betydde at vi måtte bruke store deler av en dyrebar lørdag formiddag til å stå i kø sammen med alle vi delte skjebne med. Å rekke postkontoret hjemme før stengetid på en arbeidsdag var jo overhodet ikke overkommelig for en vanlig lønnsmottaker.

Men så forvandlet alt seg. Postkontoret ble nedlagt, og nå kan vi hente posten på både hverdager og lørdager i åpningtidene til butikken som har ligget ved siden av i alle år.

En ny dag

Vi kan lykkelig og planløst slentre inn med henteseddelen. Helt fram til klokken 21 på hverdager og 18 på lørdager kan vi få pakken utlevert - nesten køfritt. Skulle du også gjerne hatt det slik?- Vi har nå 1201 Post i Butikk (PiB), 303 postkontor og 25 bedriftssentre, totalt 1.529 salgssteder på landsbasis, forteller informasjonssjef Line Fredriksen i Posten Norge AS.

De 1.201 PiB'ene har erstattet 548 postkontorer, dels under høylydte protester fra både organisasjoner og ansatte. Forbrukerne virker imidlertid ganske fornøyde med omleggingen.

"Lengre åpningstider, kortere ventetid, høyere kompetanse og bedre kundebehandling har bidratt til at kundene er mer fornøyde med salgsnettet enn noen gang", skriver Posten på sine nettsider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.