Posten ber folk om å sende julegavene ekstra tidlig

Posten ber kundene om å sende julekort, brev og pakker før leveringsfristen går ut hvis de vil være sikre på at forsendelsene skal komme fram før julaften.

SEND I TIDE: Skal du sende gaver til jul, og særlig utenfor Norges grenser, må du være tidlig ute. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
SEND I TIDE: Skal du sende gaver til jul, og særlig utenfor Norges grenser, må du være tidlig ute. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Vanligvis er leveringstiden to til seks dager for post som skal til andre land i Europa. For resten av verden tar det fire til åtte dager for posten å komme fram, men i forbindelse med julen setter Posten opp egne sendefrister i samarbeid med andre lands postverk.

Utlandet må sendes tidlig

Pakker som skal til Sverige, Danmark, Finland og Island, bør sendes før 13. desember, mens brev og små pakker som skal samme sted, bør sendes innen 15. desember.

For øvrige land i Europa er fristen for brev og småpakker 13. desember og 11. desember dersom du skal sende noe til USA og Canada.

For resten av verden bør brev og småpakker sendes før 4. desember for at de skal nå fram til julaften.

Det må også påregnes inntil to dager ekstra på grunn av tollbehandling for pakker til utlandet.

I Norge er det ingen frister, men Posten ber likevel kundene om å beregne ekstra god tid.

Alternativ transport

Posten er ikke det eneste alternativet for deg som skal sende pakker. Du kan sende pakker både med bussen, med andre transportselskaper, med avisdistributøren og med delingsøkonomitjenester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer