Momsgrensa fjernes - frykter pakkekaos

Posten frykter hauger av uavhentede småpakker når 350-kronersgrensen ryker

Posten frykter «svenske tilstander», med berg av uavhentede pakker, når 350-kronersgrensen for avgiftsfri netthandel forsvinner.

FRYKTER PAKKEKAOS: 350-kronersgrensen for momsfri netthandel fjernes fra 1. januar 2020. Det frykter Posten kan medføre hauger av uavhentede småpakker som folk ikke vil hente fordi det blir for dyrt i forhold til verdien i pakken. Gorm Kallestad / NTB scanpix
FRYKTER PAKKEKAOS: 350-kronersgrensen for momsfri netthandel fjernes fra 1. januar 2020. Det frykter Posten kan medføre hauger av uavhentede småpakker som folk ikke vil hente fordi det blir for dyrt i forhold til verdien i pakken. Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I budsjettavtalen mellom regjeringen og KrF blir grensen for avgiftsfri netthandel fra utlandet fjernet fra 2020. Dermed må alle småpakker tolles inn, og Posten frykter det vil føre til at folk vil nekte å ta imot det de selv har bestilt, melder NRK.

– Det er klart at hvis du har bestilt noe til under hundrelappen, og vi tar et tollgebyr på 158 kroner, så er du ikke interessert i å hente den pakken, sier pressesjef John Eckhoff i Posten.

Dinside.no skrev i går om hvordan et billig mobildeksel til 1,45 dollar inklusive frakt fra Aliexpress vil gå fra å koste deg 12,38 norske kroner med dagens regler - til å koste 173,48 kroner med de nye momsreglene.

400.000 uavhentede pakker

Da svenskene fjernet sitt momsfritak i mars, meldte SVT om 400.000 uavhentede pakker som måtte sendes i retur. Det framstår som et skrekkscenario, som Eckhoff vil unngå.

Posten kan bli sittende med innkrevingsjobben, og det foreligger ikke noe konkret forslag til hvordan det kan løses innen et års tid. Høyres Henrik Asheim ser for seg en løsning hvor norsk moms betales rett i nettbutikken, men Eckhoff er skeptisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer