Pakke fra posten

Posten opplever «julerush» for tiden

Har du bestilt pakker på nettet i det siste, er du langt ifra alene. Posten opplever julerush for tiden og ber deg hente pakker så fort som mulig.

PAKKEKAOS: Posten opplever rene julerushet - i april, antakelig på grunn av stengte butikker mange steder. Her fra Postens tollavdeling på Alnabru tidligere år. Illustasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
PAKKEKAOS: Posten opplever rene julerushet - i april, antakelig på grunn av stengte butikker mange steder. Her fra Postens tollavdeling på Alnabru tidligere år. Illustasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi er ikke vant med julestemning i april. Vi gleder oss over å ha mye å gjøre, men det er nå så høye pakkevolum at vi oppfordrer kunder til å hente pakkene så fort de kan, sier pressesjef Kenneth Tjønndal Pettersen.

Posten sier det også må tas høyde for at forsinkelser kan oppstå. De høye pakkevolumene gjør at Posten nå har samme bemanning som under julerushet.

Pakker fra netthandelen økte med 48 prosent i fjor, og veksten har fortsatt i år. Hjemlevering av pakker setter stadig nye rekorder.

Dermed har Virkes spådommer blitt oppfylt: I januar mente de at nedstengning og strenge tiltak ville gi økt netthandel. Og selv om de strengeste nasjonale tiltakene oppheves fra fredag 16. april er det fortsatt stengte butikker i en rekke kommuner i Norge. I artikkelen under ser du når de etter alt å dømme kan få lov til å åpne butikkdørene igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer