Hjemlevering fra Posten

Posten skal levere pakker innenfor døren når du ikke er hjemme

Starter testingen i Vestfold, Asker og Bærum.

PAKKELEVERING: Posten Norge tester levering av pakker innenfor døren når mottakeren ikke er hjemme. Foto: Posten Norge.
PAKKELEVERING: Posten Norge tester levering av pakker innenfor døren når mottakeren ikke er hjemme. Foto: Posten Norge. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken annonserer Posten Norge planene om å tilby hjemlevering av pakker innenfor døren når mottakeren ikke er hjemme. Det skriver selskapet i en pressemelding mandag.

I samarbeid med boligalarmleverandøren Verisure skal Posten teste ut denne leveringsmetoden i husstander i Vestfold, Asker og Bærum som har digital dørlås av typen Yale Doorman.

- Posten har høy tillit i den norske befolkningen. Våre undersøkelser viser at folk som har digital lås på sine ytterdører ønsker at vi skal levere pakkene på innsiden av døren. Det gir rask og sikker levering, og gjør at mottakerne ikke behøver å vente hjemme på sendingen, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge i pressemeldingen.

Selskapet forklarer at kunder som mottar pakker på denne måten har to muligheter for å åpne døren for postbudet, enten ved å gi postbudet en tidsbegrenset kode, eller at kunden via internett åpner døren når postbudet står på utsiden.

Via en app kan kunden se når døren åpnes og når den lukkes igjen.

Posten opplyser at informasjonen som blir gitt til postbudet blir slettet når leveringen er utført og døren er låst.

I testfasen

John Eckhoff, pressesjef i Posten Norge, sier til Dinside at planen er å utvide tjenesten og levere til flere steder i landet, samt å tilby tjenesten til andre som ikke er Verisure-kunder eller har andre type dørlåser enn Yale Doorman.

- Det skjer mye på dette området for tiden, og vi er spente på testen og kundenes tilbakemeldinger, skriver Eckhoff i en e-post til Dinside.

I testen samarbeider vi med Verisure, men tanken er at i fremtiden trenger man kun en lås som er koblet til nett og som kan utløse en kode som vi kan benytte.

Postnord er en av Postens hovedkonkurrenter i Norge. Vi spurte det svenske selskapet om de har planer om å tilby en liknende løsning.

Ole Hagen, kommunikasjons- og markedsdirektør i Postnord i Norge, forteller at de allerede har testet ut dette i Sverige for et par år siden.

- Vi skal sjekke status nå, både i Norden og Norge, men vi kommer gjerne tilbake til dere med nyheter og lignende satsinger, skriver han i en e-post til Dinside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer