Postens priser kveler netthandel fra utlandet!

Trist, men sant: Postens tilpasning til Internettfortolling koster deg dyrt. For de som er "kompetente" har riktignok prisen gått ned fra 80 til 50 kroner, mens for oss andre som ikke er så heldige øker prisen fra 80 til 120 kroner.

Postens priser kveler netthandel fra utlandet!
Publisert

Fra den 27. mars i år ble det innført nye rutiner i Posten for behandlingen av tollpliktige postsendinger fra utlandet.

Historikk

Den 1. mars 1999 bestemte Finansdepartement at det skulle beregnes moms og eventuell toll på alle postordresendinger fra utlandet, også for gjenstander med en verdi av inntil 200 kroner.

Som speditør gjennomførte Posten, i følge dem selv som en ren service, en automatisk fortolling av de tollpliktige postsendingene til private mottakere. For å gjøre denne jobben tok posten 80 kroner i gebyr. I tillegg kommer moms og eventuell tollavgift.

Dette var et stort tilbakeskritt for den internasjonale handelen med småvarer, som CD-plater. Tidligere var det toll- og momsfritak for varer på inntil 200 kroner.

For å formilde rasende kunder, åpnet Toll- og avgiftsdirektoratet en egen Internettside, der du kunne fortolle varer til en verdi av inntil 200 kroner selv. Resultatet er at Posten har endret sine rutiner, du kan nå velge hvem som skal utføre fortollingen.

Ulempen er at Posten tar seg betalt uansett.

"Service" koster

I følge Posten har de altså fortollet dine varer som en service til deg. Og Posten sier at "de fleste private mottakere har satt pris på denne ordningen, da de færreste har kompetanse til å fortolle selv". Her får du altså ditt pass påskrevet…

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer