Potensmiddel for hjertepasienter

Pasienter med alvorlige hjerteproblemer og ereksjonssvikt kan ikke bruke tradisjonelle potenspiller på grunn av høy risiko for bivirkninger, men også de kan få potensen tilbake.

Publisert
Sist oppdatert

Test deg selv: [Ereksjonssvikt]

Omtrent 100.000 norske menn bruker hjertemedisin, og ifølge overlege og urolog Morten Andersen ved Moelv Spesialistsenter får over halvparten av menn med hjerte-karsykdommer ereksjonssvikt av medikamentene de bruker.

Pasienter som bruker hjertekrampe-medisiner med nitroglyserin skal ikke bruke de vanlige potensmidlene. Disse vil forsterke effekten av nitroglyserin-medisinene, og man kan få alvorlige blodtrykksfall.

Dermed mister mange av disse pasientene sexlivet - noe som ikke gjør situasjonen bedre.

Men det trenger de ikke.

Bondil, en potensmedisin som sprøytes rett inn i penis, kan brukes av de fleste hjertepasienter.

Behandlingen består av en medisinapplikator som inneholder et hormon, alprostadil, som skal sprøytes inn i urinrøret. Etter ti minutter vil pasienten få ereksjon, og den vil vare i 30 til 60 minutter.

De fleste hjertepasienter vil kunne bruke denne, men enkelte er så alvorlig syke at sex er frarådet på grunn av opphisselsen, og dette blir vurdert av legen.

I motsetning til tradisjonell behandling av ereksjonssvikt gir Bondil ereksjon selv om pasienten ikke er seksuelt opphisset eller stimulert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer