Potenssvikt er forvarsel

Ikke bare dårlig nytt for sexlivet.

I studien hadde 2,4 prosent av deltakerne i 40-årene problemer med potensen. Foto: colourbox.com
I studien hadde 2,4 prosent av deltakerne i 40-årene problemer med potensen. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ereksjonssvikt hos menn helt nede i 40-års alderen kan nemlig være et forvarsel på hjerte- og karsykdom.

Er den hard nok? Sjekk her!Les også: Seks pinlige potensspørsmål

Impotens kan være et tegn på at det er noe feil med mannens blodomløp, siden pulsårene i penis ikke får den nødvendige blodmengden.

Blodårene i penis er mye mindre enn i hjertet, og dermed kan potensproblemer være første tegn på hjerte- og karsykdommer. Og spesielt hos unge menn.

Dette understrekes av en ny amerikansk studie på 1.400 menn mellom 40 og 79 år, offentliggjort av hjerteorganisasjonen The Heart.

Tar 2.300 Viagra daglig

Gå til lege

Amerikanerne fant at gruppen med unge menn som hadde potensproblemer hadde langt større risiko for å bli utsatt for hjertesykdom senere i livet, sammenliknet med dem som ikke hadde slike problemer.

Peter Clemmensen, overlege og formann i Hjerteforeningen i Danmark, mener unge menn skal være oppmerksomme på dette, og oppfordrer dem til å gå til lege hvis de har problemer med potensen.

- Problemet skal tas på alvor. Det er ny vitenskap at impotens ligger på lik linje med tobakk og økt blodtrykk når det gjelder risikofaktorer for hjertesykdom hos unge menn, sier han i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer