Prater mest

Mens norske C-kjendiser må se seg slått av sine skandinaviske likesinnede på Robinsonøya er det fint å vite at det ihvertfall er én arena vi skårer best på. Gang etter gang. Vi snakker mest i telefonen. Og selv om svenskene og danskene snakker mer enn før - øker taletiden desidert mest i Norge.

Publisert
Sist oppdatert

Det er nok på tide å revurdere myten om den trauste og fåmælte nordmannen. Post- og Teletilsynets sammenlikning fra 2003 viser at vi snakket 55 prosent mer i telefon enn danskene og 22 prosent mer enn svenskene - om vi slår sammen fasttelefon og mobil.

Ola Nordmann prater 19,7 timer i mobilen i året, mens glade dansker i snitt bruker sin i 15 timer og søta bror kun ringer 13,3 timer. 96 prosent av oss er nå mobilbrukere, mens kun 91 prosent av svenskene bruker mobil.

Det eneste punktet vi blir slått på er SMS, der danskene ligger et stykke foran i løypen.

Mobilbruken øker

Ifølge Pressekontoret la det svenske post- og teletilsynet frem sin statistikk for første halvår i 2004. Svenskenes mobilbruk økte med 10 prosent - mens vi pratet hele 19 prosent mer enn i samme periode året før.

- Dette er i grunnen merkelig. Vi har ingen forklaring på hvorfor det er slike forskjeller, sier Haakon Sandven i Post- og teletilsynet.

Ifølge Michael Irens, direktør i Noextras.no utgjør mobilen 20 prosent av vår totale telefonpratetid. Flere og flere DinSide har vært i kontakt med har, kutter fasttelefonen som følge av at mobilregningene har blitt mindre og mindre. Det betyr imidlertid ikke at vi prater mindre av den grunn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer