Pris & leveringstid

Totalt ble regningen for begge filmene og frakten 289 norske kroner. Vi skulle dermed betalt norsk moms og spedisjonsgebyr til Posten. Det slapp vi :-)

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

  • Minority Report (DTS - 2 Disc Set) kostet 36,32 Australske doller, eller 164 Norske kroner.

  • Mash - The Movie, var også en 2 disc special edition utgave, til den latterlig lave prisen av 18.18 Australske dollar, eller 82 norske kroner.

  • Frakt = 43 norske kroner

  • Totalt var altså regningen på 289 kroner.
Slett ikke dyrt. Vi har sett billigutgaven av Minority Report til rundt 249 i flere butikker her hjemme, og Mash ligger på rundt 200 i flere norske nettbutikker.

…men skulle vært dyrere

Bestiller du småpakker til en verdi av under 200 norske kroner, eksklusive fraktkostnadene, slipper du i dag å betale moms og spedisjonsgebyr. Er innholdet i pakken verdt over 200 kroner blir det altså fort dyrere.

DinSide var blant de første som hevdet at 200-kroners grensen er latterlig lav. Hadde grensen fulgt utviklingen i kronekursen skulle den vært på 811 kroner. For å gjøre det enkelt har både Forbrukerrådet og Posten foreslått å øke grensen til 1.000 kroner.

Dessverre ser det nå ut som om slaget er tapt. For å skjerme norske bedrifter nekter Finansdepartementet å øke grensen.

Posten tar 149 kroner i spedisjonsgebyr, mens det koster deg 62 kroner å fortolle pakken selv. I tillegg kommer altså momsen på 24 prosent.

Vår pakke gled imidlertid rett igjennom systemet.

Det er nok en bekreftelse på hvor tilfeldig – og dermed urimelig - dagens system er.

Ni dager – fra Australia

Filmene ble bestilt 27. januar kl. 1600, og lå i vår postkasse den 5. februar. Det gir en leveringstid på nøyaktig ni dager.

EzyDVD sier selv at vanlig leveringstid er på mellom 5-14 arbeidsdager.

Med andre ord: Leveringstiden var rimelig akseptabel, om enn ikke i ekspressfart.

(EzyDVD bruker for øvrig bare vanlig post når de sender utenfor Australia.)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer