Pris-stopp i Oslo

Tempoet er ikke så høyt som i vår i hovedstadens boligmarked. Og meglerne spår flate priser i høst.

Publisert

Det største boligbyggelaget i Oslo, OBOS, melder om tilsammen 5,4 prosentpoeng nedgang i boligprisene i juli og i august. Meglerne i byen melder om en stagnasjon i prisene.

- Attraktive eiendommer går fremdeles raskt, men generelt har prisene stabilisert seg. Det er roligere i Oslo nå enn i vår, sier Eivind Rodem, pressekontakt i Notar i Oslo.

Lavere priser

Han sier at prisene ikke skrus opp i like stor grad som i vår. - Det er ikke de samme ville tilstandene som fra januar i år og frem til påske, sier Rodem.Han mener at rundt 90 prosent av alle boligene som nå selges går til prisantydning, men at prisantydningene er justert ned i forhold til i vår.

Rodem tror prisene vil holde seg stabile utover høsten. Faglig leder i Gjensidige NOR Eiendom, Barbro Rasmussen, er enig.

- Jeg har god tro på et stabilt marked, uten de store svingningene. Men her vil eventuelle renteøkninger ha svært mye å si, sier Rasmussen.

Tar lenger tid

Hun vedgår at det tar lenger tid å få solgt leilighetene enn det gjorde i vår. Også Rodem i Notar melder om lenger omsetningstid nå enn i vår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer