Pris til alternativ klinikk

Over halvparten av oss bruker nå en eller annen form for alternativ medisin. Derfor blir det viktigere at leger kan gi pasienter råd om mer enn skolemedisin. I år deles det for første gang ut en pris som skal stimulere til økt kontakt mellom disse fagmiljøene.

Publisert
Sist oppdatert

Årets pris går til Kilden Helse, og 16 juni mottar lege Roald Strand årets brobyggerpris fra forbukerorganisasjonen Fritt Helsevalg på vegne av klinikken. Kilden Helse får prisen for å tilby sine pasienter et bredt utvalg av behandlingsformer, både alternative- og skolemedisinske.

Brobyggerprisen Fritt Helsevalg er en utmerkelse opprettet i år. Prisen deles ut til personer eller miljøer som fremmer eller utøver et helhetlig helsetilbud med det beste fra både alternativ- og skolemedisin, med fokus på forbrukerne.

Et enstemmig styre i Fritt Helsevalg har besluttet at Kilden Helse i Nydalen i Oslo er den første som blir tildelt Brobyggerprisen.

Kilden Helse er et tverrfaglig helsesenter, der det jobber leger, akupunktører, homeopater og massører.

- Vi tror at kilden til helse ligger i oss selv. Ved å bruke anerkjente metoder innenfor både skolemedisin, alternativ og komplementær medisin, mener vi at vi sammen med pasientene kan oppnå bedre helse, sier lege Roald Strand ved helsesenteret.

Strand har spesialisert seg på miljø og ernæringsmedisin i USA og jobber mest med kosthold og ernæring der han bruker prinsipper fra "ortomolekylær medisin" og "functional medicin".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.