Prisen er doblet

Prisen på safran er doblet, rett og slett fordi det kan ta slutt.

Det har vært mye dårlig avl av safran i Iran i år.  Foto: Colourbox.com
Det har vært mye dårlig avl av safran i Iran i år. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lenge til det er tid for julebakst. Typiske ingredienser for småkakene er kanel, kardemomme, nellik, malt ingefær og safran. Sistnevnte brukes blant annet i lussekatter.

Men spørsmålet er om du må belage deg på en jul uten lussekatter i år.

For safrankjøpere kan få seg en real overraskelse i butikken, opplyser Aftonbladet. For prisen på safran har doblet seg siden i fjor.

Her er krydderet som holder kiloene borteLes også: Sunnere fristelser for kakemons

Fikk sjokk

Aftonbladet beretter om Hjördis Wennerholm som skulle lage fiskegryte med safran- og hvitvinsaus. Hun kjøpte et halvt gram safran.

- Da jeg kom hjem så jeg på kvitteringen at safranen kostet 32,90 kroner. Jeg trodde det hadde skjedd en feil og gikk tilbake til butikken. Men det kostet virkelig så mye, sier hun til den svenske avisen.

Aftonbladet får bekreftet fra Lyckeby Culinar, som produserer krydder og krydderblandinger, at det har vært en prisøkning.

- Det er dessverre sant at prisene har doblet seg siden i fjor. Og innkjøpprisen har økt enda mer, forteller innkjøpssjef Jeanette Hansson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer