Prisen for et hvitt smil

Lengter du etter et blendende hvitt smil? Få råd og priser her.

Illustrasjonsfoto: Stock.XCHNG/Gökçe      Foto: Illustrasjonsfoto: Stock.XCHNG
Illustrasjonsfoto: Stock.XCHNG/Gökçe Foto: Illustrasjonsfoto: Stock.XCHNG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
En enkelt tannbleking er neppe skadelig. Jeg er mer betenkt hvis blekingen gjentas hyppig.


Et kritthvitt kjendissmil kommer ikke av seg selv, derfor velger flere og flere å bleke tennene sine for å få en perfekt perlerad.

Det finnes utallige tannblekingsprodukter i alle prisklasser både i butikken og på internett, men tannleger er skeptiske siden mange av disse produktene ikke har gått gjennom prøver eller offisielle tester.

Prisen for et hvitt smil

 1. Dette koster et blendahvitt smil


Les også: Høy pris for blendahvitt smil

Vil du bleke tennene dine, anbefaler de fleste spesialister derfor at du oppsøker en tannlege eller tannpleier som kan vurdere om tennene dine egner seg for bleking.

Det er vanligvis to metoder som benyttes hos klinikkene: bleking på tannlegekontoret eller bleking hjemme. I det siste tilfellet lages det en spesialtilpasset tannskinne som pasienten selv fyller med blekemiddel.

Les også: Unngå tannbleking hjemme

Illustrasjonsfoto: Stock.XCHNG/Gökçe      Foto: Illustrasjonsfoto: Stock.XCHNG
Illustrasjonsfoto: Stock.XCHNG/Gökçe Foto: Illustrasjonsfoto: Stock.XCHNG Vis mer


Store prisforskjeller
I DinSides pristest har vi gjort et tilfeldig utvalg av tannlegeklinikker i Oslo-området, Bergen, Trondheim, Kristiansand og Tromsø. Og resultatene viser at du kan spare mer enn 50 prosent på å velge riktig klinikk.

Prisene på klinikkbehandling spenner nemlig fra 3.000 kroner hos Tannlege Sør i Kristiansand til 5.000 kroner på Hospitalsløkkan Tannklinikk i Trondheim. For hjemmebleking med skinne varierer prisen fra 2.500 kroner hos A.J. Tannlegen på Sinsen til 5.000 kroner hos Elisabeth Vigen i Tromsø.

Sjekk alle prisene her

Enkelte klinikker tilbyr også bare hjemmebleking, noe som flere tannleger hevder er best for tennene. Et annet pluss med hjemmebleking er at du beholder skinnene. Disse kan brukes igjen hvis du vil gjenta blekingen. Da trenger du kun å kjøpe blekemiddel, noe som vil koste deg noen hundrelapper. Det er også lurt å sjekke om konsultasjonen før du eventuelt setter i gang med bleking, er inkludert eller ikke.

- Like hvite uansett
Generelt sett så er hjemmebleking med tilpassende skinner billigere enn engangsbehandling.

- Begge metoder gir generelt lysere tenner. Derfor er det mer et spørsmål om pasienten vil gjøre dette selv eller bli fortere ferdig hos tannlegen, sier Jon E. Dahl, professor og seniorforsker ved Nordisk institutt for odontologisk materialprøving.

Les også: Null hull til halv pris

Enkelte metoder som benyttes på tannlegekontorer kombinerer blekemiddel og lyseksponering fra en spesiell lampe:

- Det er vist at lyset ikke har noen tilleggseffekt. Tennene blir like hvite enten man benytter seg av denne lampen eller ikke. Lyset er veldig sterkt og kan utløse bivirkninger hos enkelte pasienter og anbefales derfor ikke, hevder Dahl.

Les også: Munnen avslører deg

Forholdsregler
Ifølge Dahl er det enkelte tilstander som kan gjøre det vanskelig å gjennomføre en vellykket tannbleking:

- Vanligvis kan man si at pasienter som har karies, dårlige fyllinger eller sår i munnhulen, må behandle dette før blekebehandling, sier Dahl.

Han sier at folk bør være tilbakeholdne med å bleke tennene og bare bleke dersom de har tydelige misfargede tenner. Tannleger eller tannpleiere kan avgjøre om bleking er den riktige behandlingen i hvert enkelt tilfelle, sier Dahl.

Sjekk prisene på tannbleking her

- Neppe skadelig
Men er det skadelig å bleke tennene?

- En enkelt tannbleking er neppe skadelig. Jeg er mer betenkt hvis blekingen gjentas hyppig, det vil si oftere enn med tre-fire års mellomrom. Langtidseffektene av gjentatt bleking er lite undersøkt, men både nerven i tannen og emaljen vil trolig skades, sier Dahl.

Bleking kan gi en forbigående betennelse i nerven i tannen og tannkjøttet og andre slimhinner i munnen kan bli skadet dersom de kommer i kontakt med blekemiddelet. De som plages av ising i tennene, bør også vurdere grundig om det er nødvendig å bleke tennene, siden mange pasienter opplever ising i tennene under og rett etter behandlingen.

Les også: Aldri mer hull i tennene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer