Prisen kollapser

Strømprisene stuper i Sør-Norge. Enkelte steder er den negativ deler av døgnet.

BILLIGSALG: Akkurat nå er det strømprisene befriende lave, over hele landet. Illustrasjonsfoto: NTB
BILLIGSALG: Akkurat nå er det strømprisene befriende lave, over hele landet. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Vinterens skyhøye strømregninger gjorde et stort innhugg i nordmenns privatøkonomi kan synes langt borte. Det er det. I helgen - og i morgen - betaler du knapt mer enn knapper og glansbilder for strømmen, viser tall fra strømbørsen NordPool.

I Sørøst- og Vest-Norge blir det en snittpris for strøm på 1,8 øre per kilowattime (kWh) mandag og en makspris på 3,6 øre. Dette er 3,08 øre høyere enn søndag og 1,13 kroner lavere enn samme dag året før.

Ser du bort fra strømstøtten, men inkluderer moms (25 prosent), forbruksavgift (15,84 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Sørøst- og Vest-Norge vært 25,5 øre.

Minsteprisen blir på -0,3 øre per kWh mellom klokken 4 og 5 på natten og er den laveste i landet.

I Midt-Norge blir det noe dyrere, med en snittpris for strøm på 9,3 øre per kWh mandag og en makspris på 12,5 øre. Dette er 27,5 øre lavere enn samme dag året før.

Minsteprisen blir på -0,08 øre per kWh mellom klokken 23 og 00.

Prisen er lik i Midt- og Nord-Norge, men i Nord-Norge var det hakket rimeligere i fjor: Det er bare knappe tretten øre rimeligere i år.

Dyrest blir det i Sørvest-Norge, med en snittpris for strøm på 26,5 øre per kWh mandag og en makspris på 61,5 øre. Mandagens snittpris er likevel 88,5 øre lavere enn samme dag året før.

Til sammenligning lå snittprisen på strøm på mellom 36 og 448 øre per kWh i septemer i fjor, avhengig av hvor i landet du bor.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer