Prisen økte med 200 prosent

Les vilkårene nøye før du handler på nettet.

Prisen økte med 200 prosent
Publisert
Sist oppdatert

En av våre lesere reagerte kraftig da han bestilte en lader fra nettbutikken Mytrendyphone.no og endte opp med å betale det tredobbelte for varen. Nettbutikken holder nemlig til i Danmark, ikke i Norge, og dermed ballet det på seg med toll og avgifter innen kunden hadde fått regningen.

Derfor ble det dyrt

- Hvis du kjøper noe her, må du passe godt på. Jeg bestilte en strømforsyning til en HP Laptop. Den kostet bare 278 kroner pluss noen kroner i frakt, men da jeg fikk ordrebekreftelsen, stusset jeg litt på at pris med og uten mva. var like stor, sier Odd Nygård til DinSide.

En e-post til nettbutikken ga Nygård svaret. Mytrendyphone.no er en dansk nettbutikk, men det er ved første øyekast vanskelig å oppdage at du ikke handler i Norge.

Les også: Pakken kom aldri frem - men momsen måtte han betale

Føler seg lurt

- Jeg rakk ikke å avbestille. Varen kom sendt med Posten, og noen dager senere dukket det opp en faktura fra Posten på 624,50 kr for fortolling og gebyr, merverdiavgift, og gud vet hva, sier Nygård.

På totalen kom regningen på 886,50 kroner for laderen som skulle kostet 278 kroner pluss frakt. Hadde Nygård visst dette, ville han naturligvis kjøpt varen i en norsk butikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer