Prisen på en skilsmisse

Noen par holder sammen av økonomiske årsaker.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal vi tro eksperter som har uttalt seg i mediene den siste tiden, er sjansene for at parforholdet sprekker mindre i økonomiske nedgangstider. Dette skyldes i store trekk to forhold:

1) Krisen gjør oss mer glad i hverandre: Flere blir i parforholdet fordi vi fokuserer mindre på materielle verdier og mer på hverandre.

2) Krisen gjør at vi ikke tør flytte fra hverandre: Flere blir i parforholdet fordi de ikke har råd til å bryte ut.

- I stadig flere saker opplever jeg å treffe par som ønsker å bryte, men som ikke har mulighet slik boligsituasjonen er nå, sier samlivsforsker Forde Thuen til NA24.

Les også: Nye regler styrker samboere

For i tillegg til at en skilsmisse selvsagt er en stor følelsesmessig påkjenning, kan det også få store økonomiske konsekvenser. Men hvor mye koster det egentlig å starte på nytt?

Trenger ikke deles likt

Det som skal inngå i delingsgrunnlaget er den formue og gjeld hver av ektefellene hadde da begjæring om separasjon eller skilsmisse nådde fylkesmannen, eller på tidspunkt for samlivsbrudd, hvis dette tidspunktet kom først. Ektefellene kan avtale seg imellom hvordan det økonomiske oppgjøret skal løses og hvem som skal få hvilke eiendeler, men ifølge ekteskapsloven er utgangspunktet at verdiene skal deles likt dersom det ikke er inngått særeie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer