Bolig- og leiepriser for mai 2021

Prisene fortsetter å øke mange steder

Det er spesielt to byer som drar opp landsgjennomsnittet for leiepriser.

FØRSTEGANGSKJØPERE: Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand gir råd til deg som er som skal kjøpe din første bolig. I saken under kan du lese om hvordan bolig- og leieprisene utviklet seg i den siste vårmåneden. Video: Cecilie Tvetenstrand. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I snitt kostet det 10 369 kroner å leie en bolig i Norge i mai - som er 0,1 prosent lavere enn i rekordmåneden april, men fremdeles hele 4,5 prosent høyere enn mai i fjor, viser Husleie.no sin ferske indeks.

Det var i mars Husleie.no for første gang målte en snittleiepris på over 10 000 kroner for Norge som helhet, og det i en måned som vanligvis blir ansett for å være stille i leiemarkedet.

Ifølge SSB har det aldri tidligere i historien vært flere leietakere i Norge - hele 962 414 nordmenn leier nemlig nå.

To byer drar opp snittet

Når det gjelder hva som drar landsgjennomsnittet for leiepriser ytterligere opp i mai, er det økt etterspørsel i Stavanger og Trondheim som påpekes av leieportalen.

- Spesielt har det vært stor etterspørsel etter treroms leiligheter i trønderhovedstaden, mens i oljebyen Stavanger var det økt rift om fireroms leiligheter forrige måned, sier daglig leder Kjetil J. Olsen, og legger til:

- Snittleieprisene i Trondheim og Stavanger var henholdsvis 11 143 og 11 875 kroner, som er rekordhøyt. Til sammenlikning var snittleia på 8919 kroner i Trondheim i januar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer