Bolig- og leiepriser for mai 2021

Prisene fortsetter å øke mange steder

Det er spesielt to byer som drar opp landsgjennomsnittet for leiepriser.

FØRSTEGANGSKJØPERE: Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand gir råd til deg som er som skal kjøpe din første bolig. I saken under kan du lese om hvordan bolig- og leieprisene utviklet seg i den siste vårmåneden. Video: Cecilie Tvetenstrand. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I snitt kostet det 10 369 kroner å leie en bolig i Norge i mai - som er 0,1 prosent lavere enn i rekordmåneden april, men fremdeles hele 4,5 prosent høyere enn mai i fjor, viser Husleie.no sin ferske indeks.

Det var i mars Husleie.no for første gang målte en snittleiepris på over 10 000 kroner for Norge som helhet, og det i en måned som vanligvis blir ansett for å være stille i leiemarkedet.

Ifølge SSB har det aldri tidligere i historien vært flere leietakere i Norge - hele 962 414 nordmenn leier nemlig nå.

To byer drar opp snittet

Når det gjelder hva som drar landsgjennomsnittet for leiepriser ytterligere opp i mai, er det økt etterspørsel i Stavanger og Trondheim som påpekes av leieportalen.

- Spesielt har det vært stor etterspørsel etter treroms leiligheter i trønderhovedstaden, mens i oljebyen Stavanger var det økt rift om fireroms leiligheter forrige måned, sier daglig leder Kjetil J. Olsen, og legger til:

- Snittleieprisene i Trondheim og Stavanger var henholdsvis 11 143 og 11 875 kroner, som er rekordhøyt. Til sammenlikning var snittleia på 8919 kroner i Trondheim i januar.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer