Mobilabonnement:

Prisene med liten skrift

Det er her de store prisforskjellene ligger.

STORE FORSKJELLER: På ferie i Thailand er dyreste operatør 100 ganger dyrere enn den billigste på mobildata (med mindre du kjøper datapakke). Vi har sjekket prisene med liten skrift. Foto: Shutterstock / NTB, Montasje: Pål Joakim Pollen
STORE FORSKJELLER: På ferie i Thailand er dyreste operatør 100 ganger dyrere enn den billigste på mobildata (med mindre du kjøper datapakke). Vi har sjekket prisene med liten skrift. Foto: Shutterstock / NTB, Montasje: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I utgangspunktet er det ganske lett å sammenligne prisen på de aller fleste mobilabonnement i Norge.

Det vanlige er at du får fri bruk av SMS/MMS og ringeminutter, og det er først og fremst mengden inkludert data som styrer prisen du må betale per måned.

Hvert kvartal sjekker vi disse prisene på Din Side. I september så vi på hvor du får mest for pengene om du betaler 200, 300 eller 500 kroner måneden:

Skjulte kostnader

Men det er jo så mye mer som kan koste med et mobilabonnement. Hva koster det deg å surfe på nettet eller ringe hjem om du er på ferie utenfor Europa, eller på danskebåten? Hva om du trenger et ekstra SIM-kort til nettbrettet eller eSIM til smartklokka? Eller har brukt opp medfølgende datamengde ei uke før ny kvote starter?

Denne gangen har vi sjekket prisene som ikke er er skrevet med like store tall som antall gigabyte og månedsprisen på mobiloperatørens nettsider.

All informasjon er samlet inn fra operatørenes nettsider 1-3. november, med assistanse fra operatørenes kundeservice der vi ikke har funnet tilstrekkelig med informasjon på nett. Og det var faktisk en god håndfull ganger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer