Prisene på nye PlayStation Vita

Sonys nye konsoll lanseres 22. februar. Du kan spare hundrelapper på å kjøpe PS Vita der den og spillene er billigst.

Sonys nyeste kontroll lanseres i norske butikker førstkommende onsdag. Her se du konsollen bakfra. Foto: Produsenten/DinSide
Sonys nyeste kontroll lanseres i norske butikker førstkommende onsdag. Her se du konsollen bakfra. Foto: Produsenten/DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sonys nyeste bærbare spillkonsoll, PS Vita, blir omtalt som «en rå spillmaskin som greier ting ingen andre har prestert tidligere» (ITavisen.no).

Onsdag finner du spillvidunderet i butikk, og som ved de aller fleste andre produktlanseringer, varierer prisene.

I motsetning til en del andre land, er det nemlig butikkene selv som bestemmer utsalgsprisen i Norge, dermed vil du også se forskjellige priser i butikkene.

To modeller - to priser

Det mest elementære først: PS Vita kommer i to forskjellige utgaver.

Det som skiller de to versjonene, er at den dyreste modellen ikke bare har mulighet til Wifi-tilkobling, men kan også kobles til 3G-nettet.

Om dette er viktig for deg, må du regne med å punge ut, for den dyreste modellen koster rundt en 500-lapp mer enn den rimeligste.


Billigutgaven

De aller fleste butikkene DinSide har sjekket, selger billigmodellen for rett under 2.000 kroner.

Spillbutikken Game.no selger konsollen sammen med det kritikerroste spillet Lumines Electric Symphony for 1.999 kroner. Da er frakt inkludert. Et svært godt tilbud, som mange ser ut til å ha fått med seg allerede. Produktet er for tiden nemlig utsolgt.

Den konkurrerende spillbutikken Gamestop tar 2.199 kroner for konsollen. Til den prisen får du med ett spill (av et utvalg) på kjøpet.

Lefdal og Elkjøp er blant butikkene som selger konsollen for 1.990 både på nett og i varehus. Kjøper du den i en Elkjøp-butikk, får du akkurat nå ti prosent avslag på alle Vita-spill. Kampanjen gjelder både på nett og i varehus, men handler du den på nett må du oppgi kampanjekoden «KUPONGVITASP», for å få rabatt.

Expert har en varehuspris på 1.990 kroner, mens Siba kommer til å selge konsollen for 2.195 i varehuset. Nettprisen hos Siba.no er riktignok 2.048, men da kommer selvsagt frakt i tillegg (80 kroner).

Platekompaniet tar 1.990 kroner for konsollen. Prisen gjelder både i butikk og på nettet (husk frakttillegg ved kjøp i nettbutikken).

MPX.no og Komplett.no er blant butikkene som tar høyest pris for den håndholdte. Ifølge pristjenesten Prisjakt.no, må du ut med 2.249 kroner pluss frakt for konsollen.

Har du funnet noen bedre tilbud? Tips andre lesere i kommentarfeltet nederst i artikkelen.

3G-utgaven

De beste prisene på 3G-versjonen av Vita kommer på i underkant av 2.500 kroner.

Experts varehus slår til med en pris på 2.490 kroner for konsollen. Den beste dealen vi fant var riktignok på Game.no, som har kampanje på konsollen og spillet Lumines Symphony til en pris av 2.499 kroner. Dessverre er også den utsolgt for øyeblikket.

Ifølge Prisjakt.no er det Deal.no som byr på den beste nettprisen, 2.493 kroner, men varen kommer ikke på lager før tidligst 27. februar.

Elkjøp og Lefdal selger konsollen for 2.495 kroner, både på nett og i varehusene. Husk at frakt kommer i tillegg på nettprisene.

Siba.no selger konsollen for 2.493 kroner (pluss frakt). Varehuset kommer til å selge maskinen for to 2.495 kroner fra 22. februar.

Platekompaniet selger bare 3G-versjonen på nett, og tar 2.490 kroner pluss frakt for konsollen.


LES OGSÅ: DinSide prøver PlayStation Vita

Konkurrentens 3D-konsoll

Et alternativ til PS Vita er Nintendos neste håndholde konsoll, Nintendo 3DS. Da maskinen ble lansert for et år siden, lå prisen på mellom 2.000 og 2.500 kroner. Nintendo innså raskt at dette var litt i overkant, og kuttet prisene til butikk betraktelig.

I dag kan du få 3DS-en for godt under 1.500 kroner. Billigst fant vi den på Siba.no, som selger konsollen for 1.180 kroner inkludert frakt.

Nintendos håndholdte er ikke like kraftig som PlayStations nye vidunder, men har et par andre ganske gode ess i ermet. For utenom at prisen er lavere, er spillutvalget større (naturlig nok, siden den har vært ute på markedet et års tid), samtidig som skjermen kan vise 3D-bilder uten at du trenger spesialbriller.

Om Sonys Vita kommer til å få et priskutt på linje med Nintendos 3DS gjenstår og se. Er du ikke blant dem som må ha den nyeste teknologien først, er det i alle fall verdt å ha med seg at teknologi har en tendens til å falle raskt i pris ...

LES OGSÅ: ITavisens test av 3DS

Nintendos nyeste bærbare konsoll, 3DS. Foto: Nintendo
Nintendos nyeste bærbare konsoll, 3DS. Foto: Nintendo Vis mer


Prisene i denne artikkelen er samlet inn 20. februar 2012. DinSide tar forbehold om utsolgte varer og endrede priser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer