Priser på flyreiser og mat trakk prisene ned i mai

Konsumprisindeksen gikk ned med 0,3 prosent fra april til mai i år. Matvareprisene falt, noe som er første gang på denne tiden av året siden 1993.

NED: Konsumprisindeksen gikk ned med 0,3 prosent fra april til mai i år. Matvareprisene falt, noe som er første gang på denne tiden av året siden 1993.
NED: Konsumprisindeksen gikk ned med 0,3 prosent fra april til mai i år. Matvareprisene falt, noe som er første gang på denne tiden av året siden 1993. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konsumprisindeksen gikk ned med 0,3 prosent fra april til mai i år. Matvareneprisene falt, noe som er første gang på denne tiden av året siden 1993.

Ifølge Statistisk sentralbyrå steg konsumprisindeksen 2,5 prosent fra mai 2018 til mai 2019, mens månedsutviklingen altså var en nedgang på 0,3 prosent.

– Det var spesielt priser på flyreiser og matvarer som bidro til månedsendringen. Passasjertransport med fly viste et prisfall på 16,8 prosent, etter en større oppgang i forbindelse med påsken forrige måned. Videre bidro matvareprisene med en nedgang på 0,9 prosent fra april til mai. Dette er tredje måned på rad med prisnedgang på matvarer. Strømprisene gikk også ned i mai, skriver SSB.

Tre måneder med fall

Mai var tredje måned på rad at matvareprisene falt. Ifølge Virke er det første gang siden 1993 at matvareprisene har falt fra april til mai. Hovedorganisasjonen omtaler fallet som «eksepsjonelt».

− Prisene på mat og drikke justerer seg normalt opp i mai. Sist gang matvareprisene falt på denne tiden av året drev Bjørn Dæhlie og trente seg opp til OL på Lillehammer, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer