Matpriser:

Prisforskjell: 500 prosent

Hvor mye er du villig til å betale for poteten?

POTETNASJONEN: Utvalget er stort, og prisene varierer enormt. På Meny får du poteter fra 11,95 til 74,75 kroner per kilo.
POTETNASJONEN: Utvalget er stort, og prisene varierer enormt. På Meny får du poteter fra 11,95 til 74,75 kroner per kilo. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor mye betaler du for potetene du spiser? Vi har sjekket priser på en poteter i norske matbutikker, og prisene varierer enormt. De dyreste potetene koster mer enn fem ganger så mye som de billigste.

Det største spriket finner vi, ikke overraskende i supermarkedene.

Hos Meny koster de billigste potetene, fra First Price, 11,95 kroner per kilo. De dyreste, perlepoteter, koster hele 74,75 kroner per kilo.

Det tilsvarer er en prisforskjell på mer enn 500 prosent.

Det skal også sies at akkurat nå får du to for tre av de dyreste potetene på Meny, så om du kjøper flere pakker blir kiloprisen i underkant av 50 kroner. Det er likevel flere hundre prosent dyrere enn de rimeligste potetene.

- Vi jobber for å tilby våre kunder norske poteter året rundt, blant annet gjennom et samarbeid med Bjertnæs & Hoel, sier Nina Horn Hynne, kommunikasjonssjef i Meny, til DinSide.

Bjertnæs & Hoel tilbyr norske småpoteter i 10,5 av årets tolv måneder, og målet er levering året rundt i 2024.

Løsvekt mest populært

Hos de fleste kjedene er det poteter i løsvekt som selger best - og mest. Rart, kanskje, når vi ser nærmere på prisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer