De høyeste kiloprisene

Prisforskjell: Nesten 4000 kroner kiloen

Krydder kan koste flere tusen kroner kiloen, og forskjellene mellom produsent og butikkjede kan variere enormt, viser vår prissjekk.

DYRT: Om du velger oreganoen til venstre, må du ut med flere tusen kroner kiloen mer enn om du velger den til høyre. Fotomontasje: Dinside.no
DYRT: Om du velger oreganoen til venstre, må du ut med flere tusen kroner kiloen mer enn om du velger den til høyre. Fotomontasje: Dinside.no Vis mer
Publisert

Et besøk hos Meny, Kiwi, Coop Extra og Rema 1000 viser at tørket krydder, sushiingredienser, pinjekjerner og kakepynt har svært høye kilopriser.

På Coop Extra må du for eksempel ut med 5320 kroner kiloet for oregano av merket Santa Maria.

Men det er ikke bare krydder som opererer i tusenkronersklassen. For å lage sushi maki trenger du algeark for å rulle sjømat, grønnsaker og ris til en rull. Algearkene koster 3400 kroner hos både Kiwi, Coop Extra og Rema 1000. Wasabi koster rundt 1300 kroner per kilo i de samme dagligvarekjedene. Syltet ingefær koster også flere hundre kroner kiloen i samtlige butikker.

På Meny koster pinjekjerner opp mot 900 kroner kiloen, og en kvern med Maldon salt, over 1000 kroner kiloet. I samtlige dagligvarebutikker koster kakepynt flere hundre kroner og helt opp mot tusenlappen pr kilo. På Coop Extra fant vi dessuten mini marsmallows til 1520 kroner kiloen.

Du finner alle prisene vi hentet inn, i tabellen under. Klikk på pilene øverst til høyre, for å se hele pristabellen:

Nesten 4000 kroner i prisforskjell

Da vi sammenlignet prisene på samme produkt fra ulike produsenter, ble vi overrasket. Prisdifferanse var på alt fra flere hundre kroner til nesten 4000 kroner. Oreganokrydder fra Santa Maria kjøpt på Coop Extra var 3830 kroner dyrere per kilo sammenlignet med Hindus variant på Kiwi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer