Prishopp hos Canal Digital

TV: Irriterte kunder klager over prisøkning hos Canal Digital. Det er spesielt parabolkundene som bare har Lokal-pakken som får svi. Se prishoppet og få forklaringen.

Publisert
Sist oppdatert
Er du fornøyd med pris & innhold i din grunnpakke? (Avsluttet)
Nei(94%) 1492
Ja(5%) 79
Vet ikke(1%) 19
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


I Norge har Canal Digital rundt 414 000 parabolkunder. Av disse er det 139.000 som nøyer seg med lokalpakken, mens 275.000 har valgt å utvide programtilbudet med andre pakker.

Nå har prisene gått opp.

Fra 495 til 895

- Det stemmer at vi har blitt nødt til å sette opp prisene for våre parabolkunder, sier Ingrid Schiefloe - informasjonssjef i Canal Digital.

- Prisøkningen er størst for de som bare abonnerer på lokalpakken. Det vil si de kundene som bare har NRK 1 og 2 , TV2, og TV-Norge. Her har årsprisen økt fra 495 til 895. For de som har større programpakker har prisen økt fra 495 til 595 kroner.

Har prishoppet kommet som et ønske om å tvinge kundene over på de andre programpakkene?


- Nei, det er ikke tilfellet, sier Schiefloe. Som tallene viser er det mange av våre kunder som nøyer seg med programtilbudet i vår grunnpakke. Problemet er at det koster penger å administrere de ulike programpakkene. Og de tekniske kostnadene er faktisk like store uavhengig av om kunden har lokalpakken, eller også har andre programpakker.

- For kundene som kun har lokal-pakken må derfor utgiftene dekkes inn gjennom årsavgiften alene. Det er altså derfor denne gruppen har fått et slikt hopp i avgiften. Kundene som betaler for flere programpakker betaler allerede en god del av det vi må ta for å dekke våre utgifter til distribusjon, kundeservice, og opprettholdelse av signalene.

- For denne gruppen holder det altså med en økning på 100 kroner, avslutter Schiefloe.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer