Priskrig: Butikkenes kamp om kundene

KOMMENTAR: Det er ikke for å være snill med kundene at matbutikkene kriger om å ha de laveste prisene.

BILLIG? Målet med priskriger og diverse tilbud og kampanjer er å få deg inn i butikken. Skal du vinne priskrigen, må du også sjekke priser på de andre varene enn de som er på tilbud. Foto: SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX
BILLIG? Målet med priskriger og diverse tilbud og kampanjer er å få deg inn i butikken. Skal du vinne priskrigen, må du også sjekke priser på de andre varene enn de som er på tilbud. Foto: SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tiden har vært preget av den ene priskrigen etter den andre mellom dagligvarekjedene. Det begynte med surkål og grøtris i desember, via smågodter før påske før vi endte opp med ekstra lave priser på is og sprøstekt løs i forkant av 17. mai.

Slike priskriger er slett ikke noe nytt fenomen, men den siste tiden ser de ut til å oppstå stadig hyppigere.

Én ting kan du være helt sikker på når den ene dagligvarekjeden skrur ned prisene på enkelte varer, og de andre følger etter noen timer senere:

De gjør det ikke for å være snill med kundene.

Med unntak av en og annen tilbudsjeger, som drar fra butikk til butikk for å hamstre varer til best pris, er det nå engang slik at de fleste av oss handler det vi skal i én butikk.

Så hva skjer når det er tilbud på en vare du har lyst på? Du handler den varen - i tillegg til resten av varene som står på handlelappen. Resultatet er at butikken kanskje har tapt noen kroner på varene det kriges om.

Men de vant slaget om resten av handlekurven din.

Dette er bare én av flere metoder butikkene bruker for å tiltrekke seg kunder. Målet med diverse salg og tilbud, er gjerne å få oss til å kjøpe mer, slik tilbud som kjøp 3, betal for 2 er et godt eksempel på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer