Priskrig på DVD-filmer

- Nå får du DVD-filmer like billig eller billigere enn VHS-filmer, sier multimediasjef Håvard Fossan i Free Record Shop Norge.

Hvorfor kjøpe en VHS-film når du får en DVD-film like billig eller billigere? (Foto: Dag Yngve Dahle)
Hvorfor kjøpe en VHS-film når du får en DVD-film like billig eller billigere? (Foto: Dag Yngve Dahle) Vis mer
Publisert

Prisene på DVD-filmer har sunket markant de siste månedene. For et halvt år siden var DVD-filmer til sone 2 (Europa) knapt å oppdrive til under 200 kroner.

- De billigste DVD-filmene vi har nå, koster kun 99 kroner. Vi har en rekke titler til mellom 99 og 149 kroner, sier avdelingsleder Jimmy Arnesen i filmavdelingen hos Akers Mic.

- Akkurat nå har vi om lag 150 eldre titler til 179 kroner. I tillegg selger vi rundt 50 aktuelle titler til denne prisen. I forrige uke hadde vi filmen The Perfect Storm til 159 kroner, sier Fossan.

Kampanje

Årsakene til den lommebok-vennlige utviklingen er flere. Dels skyldes det at de store kjedene får rabatter ved at de kjøper inn store partier filmer. Dels skyldes det andre faktorer.

Importørene har mange filmer på lager, og selger ut billig for å gjøre plass til andre titlerNoen importører vil etablere seg i markedet ved å holde lave priser en stund – ofte i form av billig-kampanjer Differensiert prisstruktur. Scanbox var først ute med prisene 129, 179 og 219 kroner. Sandrew Metronome tar i bruk de samme prisene fra nyttårØkt konkurranse, både mellom importører og mellom butikker- Uten tvil konkurranse. Det er som med andre produkter, prisene går ned når konkurransen blir stor nok. I tillegg vil nok mange av de som har en Playstation 2-maskin, som spiller DVD-filmer, skaffe seg eldre filmer på DVD. Kanskje er dette filmer de allerede har på VHS, sier markedskoordinator Øivind Aas i Scanbox Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer