Priskutt ga fruktrush

Kiwi har solgt over tre millioner kilo frukt og grønt ekstra etter at de kuttet prisene i september.

Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Illustrasjonsfoto: colourbox.c
Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Illustrasjonsfoto: colourbox.c Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av tre måneder har dagligvarekjeden hatt en salgsøkning på 23 prosent sammenlignet med salgstall fra 2006.

Bakgrunnen for eksperimentet hvor Kiwi kutter prisen tilsvarende momsen, er regjeringens mål om å øke gjennomsnittsinntaket av frukt og grønt med 20 prosent.

- I våre butikker har momssubsidieringen ført til en volumøkning som er høyere enn regjeringens samlede målsetninger. Det håper jeg politikerne merker seg, sier Per-Erik Burud, kjedesjef i Kiwi Norge AS i en pressemelding.

Men Kiwi er ikke nødvendigvis billigst på frukt og grønt. I vår minipristest blir kjeden slått på pris av en innvandrerbutikk. Sjekk vår pristest her.

Rapporten har nylig blitt overlevert til Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad. Flere andre politikere har meldt sin interesse for Kiwi-eksperimentet i løpet av kampanjeperioden. Både Venstre og KrF har nå programfestet kutt i momsen på frukt og grønt.

Økt forbruk på tversØkningen har skjedd på tvers av landsdeler og kundegrupper. Aller størst appell har momskuttet hatt blant yngre mennesker og folk med lavere inntekt, samt i Midt-Norge.- Det er spesielt gledelig at de som tidligere kjøpte minst frukt og grønt i våre butikker har respondert mest positivt på initiativet, sier Burud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer