Prislappen

Du kan, til en viss grad, selv bestemme hvor mye du må ut med for en bunad.

Publisert
Sist oppdatert

Hvor mye du må betale for en bunad, er avhengig av hvor store krav du stiller til hvor - og hvordan - den er laget. I tillegg finnes det så mange valgmuligheter for de fleste draktene at en pristest vil være helt umulig.

Hvor mye du betaler er for det første avhengig av hvordan du får bunaden sydd - om det er målsøm eller skreddersøm. Så kommer variasjonsmulighetene: Vil du ha med eller uten jakke? Maskinvevet stoff eller håndvevet stoff? Brokade eller ullstoff? Lang bukse eller nikkers? Bomull-, lin- eller silkeskjorte? Hvor mye broderier? - og ikke minst: Hvilken type bunad vil du ha?

Prisen på en tilsynelatende lik bunad kan altså variere med femsifrede nummer, alt ettersom hvilke varianter du velger.

(I de fleste bunadene ligger det en avgift til den avdelingen av Husfliden som har utarbeidet bunaden. Denne avgiften må du også betale om du velger å sy bunaden din selv. Skal du sy to bunader må du betale avgiften to ganger, selv om du allerede har mønsteret.)

Omstridt

Ønsker du en ferdig målsydd bunad, og er ikke redd for å bli arrestert av bunadspolitiet, tilbyr firmaet Norske Bunader målsydde bunader til en fordelaktig pris.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer