Prisløs bank

Handelsbanken er en av de få bankene som ikke vil opplyse om sine rentebetingelser.

Prisløs bank
Publisert
Sist oppdatert

På nettsiden til Handelsbanken får vi opplyst følgende:

Individuell rentesetting
Handelsbanken arbeider utfra individuell rentesetting ved kredittgivning. Derfor oppgis ingen rentesatser på bankens internett-sider.

Midt på treet

Kundekonsulent i Handelsbanken, Erik Brechan Aas, bekrefter at banken ikke har en prisliste på flytende lånerenter.

- Jeg vil tro at vår prissetting er "midt på treet". Men noen kunder vil også oppleve å få et tilbud som ligger veldig godt an i forhold til markedet, sier han.

Likevel er det vanskelig å få vite hva som skal til for å få et godt tilbud fra Handelsbanken.

- Prissettingen er individuell, og blir avgjort i hvert enkelt tilfelle. Men det har betydning hvor stort lån du søker om, og for eksempel om arbeidsgiveren eller noen i familien din har et forhold til banken, sier Aas.

Er det lov?

Økonomisk rådgiver i Forbrukerrådet, Hilde Myhre, tviler på at bankens manglende opplysninger strider mot Markedsføringsloven.

- Men Forbrukerrådet er tilhenger av at forbrukerne skal få mest mulig informasjon. En kunde bør ha mulighet til å danne seg et bilde av hvor banken ligger, før vedkommende søker om lån, sier Hilde Myhre.

Finn bedre rente

Vil du sjekke hvilken bank som kan gi deg det beste tilbudet, bør du benytte DinSides prislister som inneholder informasjon om 150 banker.

I boliglånskalkulatoren kan du se hvilken bank som passer til dine lånebehov, og regne ut hvor mye et gitt lån vil koste deg.

BOLIGLÅNSKALKULATOREN.
HELE BOLIGLÅNSPRISLISTEN
HELE INNSKUDDSPRISLISTEN
HELE BSU-LISTEN
HELE BILLÅNSPRISLISTEN.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer