Prisras på flybilletter

Ned nesten 17 prosent på én måned, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Foto: SAS
Foto: SAS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra desember til januar falt prisene på flyreiser med hele 16,9 prosent. Det viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Et prisfall på nær 17 prosent kan høres dramatisk ut. Kommunikasjonsdirektør i SAS, Thomas Midteide, sier tallet ikke nødvendigvis er representativt for en trend i markedet.

- Flyprisene har nok ikke gått ned, sier Midteide til DinSide.

- Etterspørselen etter flyreiser er alltid lavere i januar enn i desember, derfor er det vanskelig å måle prisutviklingen, sier Midteide.

Norwegian melder om at de alltid har deres største kampanje i januar, noe som kan forklare hvorfor prisene kan se ut til å synke denne måneden.

LES OGSÅ: Vi kan vente oss dyrere billetter

KPI ned 0,3 prosent

De månedlige prisveksttallene fra SSB viser at konsumprisindeksen falt med 0,3 prosent fra desember i fjor til januar i år. Nedgangen skyldes hovedsakelig januarsalg på klær og sko.

Klær og sko falt hele 9,7 prosent i januar. I samme periode falt strømprisene med 3 prosent.

Men ikke alle varer har falt i pris. Alkoholfrie drikker har hatt en avgiftsøkning på 61,3 prosent, som førte til at prisene på mineralvann og brus steg med 8,5 prosent. Prisene på biler gikk i gjennomsnitt opp med 1,3 prosent i den samme perioden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer