Prisras på fyringsolje

Mens oljeprisen på det internasjonale markedet viser en all-time-high, er faktisk prisene på fyringsolje lavere enn i høst.

Publisert
Sist oppdatert

Tolvte september i høst hentet vi sist inn priser på fyringsolje i Oslo-området. På denne datoen lå prisen på Brent blend på 63,7 dollar fatet (WTI-indeksen). Bare noen måneder senere, viser samme indeksen 68 dollar fatet - en prisoppgang på nærmere syv prosent på det internasjonale oljemarkedet.

Av alle ting, viser prisene på fyringsolje i Oslo en nedgang siden september. Kun én av leverandørene i vår mini-undersøkelse, Hydro-Texaco, har satt prisen opp, og det i ubetydelig grad. For alle andre, har prispilen pekt nedover i vinter.- Produktprisen i Norge avhenger av dollarkurs og den internasjonale produktprisen, som igjen avhenger av råoljepris, sesongvariasjoner og så videre, forklarer Inger-Lise M. Nøstvik, konstituert generalsekretær i Norsk Petroleumsinstitutt.

Ifølge Nøstvik, var den internasjonale produktprisen på fyringsolje i september 689 dollar per tonn. Ved utgangen av januar var den 588 dollar per tonn. Dollarkursen i perioden har svingt litt, men ikke dramatisk, mellom 6,21 og 6,80.

Prut Selv!

Av vår oversikt for Oslo-området, ser du at prisene varierer betydelig mellom leverandørene. Fra den dyreste leverandøren, kan prisen senkes med 16 prosent - og det bare i første runde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer